Γιατί οι άντρες αποφεύγουμε τις έξυπνες γυναίκες



Ποιο είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει έναν άντρα; ΟΚ, το δεύτερο μετά το ότι είναι γουρούνι σε ανθρώπινη μορφή. Επειδή το βλέπω να το τραβάμε, να σας πω εγώ: Το ένστικτο της κυριαρχίας. 

Και είμαστε προγραμματισμένοι να το διατηρούμε σε όλη την πορεία της ζωής μας (ναι παντοφλάκια και εσύ το έχεις). Έξυπνη γυναίκα… είσαι ο φόβος και ο τρόμος!

Είσαι εσύ (ναι, εσύ!) που ο καθένας μας ονειρεύεται, αλλά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Γιατί αγαπημένες είστε και δύσκολα διαχειρίσημες, μιας και εχετε το γυναικείο ένστικτο, που σε συνδυασμό με την εξυπνάδα που διαθέτετε σας κάνουν πιο επικίνδυνη και από τον Σπανούλη με την μπάλα στα χέρια και 5 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο (Σπανούλης για τρειειειειειεις…).

Υπήρχαν στιγμές που είχα ερωτευτεί έξυπνες γυναίκες. Να, όπως και τώρα, την ώρα που γράφω αυτές εδώ δα τις γραμμές.

Η έξυπνη γυναίκα κάνει την διαφορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Και όχι απότομα. Με τον δόλιο τρόπο. Αυτόν που σε αφήνει να νομίζεις πως έχεις το πάνω χέρι και σε οδηγεί εκεί που θέλει. Ύπουλα. Δόλια. Καταχθόνια. 

Μια έξυπνη γυναίκα κερδίζει τον χώρο που μπαίνει χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια. Απλά μπαίνει και ο αέρας της κάνει όλη την δουλειά. Να, μέχρι και εγώ που το έγραψα αγχώθηκα.

Δεν μασάει ούτε από δωράκια, ούτε με γλύκες, ούτε με τίποτα. Ακόμη και αν κάνουμε ένα λάθος δεν δέχεστε την συγγνώμη μας, μέχρι να μας δείτε να κοπανιόμαστε. Γιατί είστε έξυπνες. Και ξέρετε πως αν το κάνουμε μια φορά, θα το κάνουμε και δεύτερη. Και εμείς το ξέρουμε. Σιγά που δεν θα το ξανακάνουμε!

Είναι ωραία ρε μάγκα μου η έξυπνη γυναίκα. Και εσύ επειδή δεν είσαι έξυπνος θα αναρωτηθείς, ποια γυναίκα θεωρείται έξυπνη. Ωραίος.

Είναι η γυναίκα που δεν ζητάει την αποδοχή όλων για να ξεχωρίσει. Είναι δυναμική και δεν περιμένει κανέναν πλούσιο να πάει να προσκολλήσει σαν βδέλλα. Είναι η γυναίκα που δεν κάνει σαν υστερική να κυνηγάει κάποιον που την… φτύνει. Είναι η γυναίκα που άμα χωρίσει δείχνει τον δρόμο στον πρώην της. Δεν τον περιμένει να γυρίσει μετά από ότι συνέβη λες και είναι ο Μεσσίας!

The Ugly Truth: Γιατί τις αποφεύγουμε; Καλή ερώτηση και εύκολη απάντηση. Οι γυναίκες είναι τρομακτικές από μόνες τους. Με ένα μυαλό σαν λαβύρινθο, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σκέφτονται. Φαντάσου μια πραγματικά έξυπνη γυναίκα, πόσο τρομακτική μπορεί να είναι. Χειρότερη από κάτι κλόουν σε κάτι θρίλερ. Χειρότερη και από το να σου κάνει ντου η εφορία. Μάγκες, δεν είναι να παίζετε με αυτά τα πράγματα.

Και όμως, αυτή θα ερωτευτείς. Και θα σε κάνει καημένη χάντρα σε μπεγλέρι, όπως τους έκανε η Χρονοπούλου, που ήταν γυναίκα ντερμπεντέρισσα και τους άντρες σαν τα ζάρια τους μπεγλέρισε.

Κατάλαβες τώρα που πας να μπλέξεις;

ΥΓ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού πάντως συνεχίζει να κυνηγάει τον Σπανούλαρο.

ΥΓ 1: Ωραίο πράμα να έχεις έξυπνη γυναίκα.

Σχόλια