Ο πραγματικός λόγος που δεν χωρίζεις (ενώ θες να χωρίσεις)



Μερικά πράγματα στην ζωή, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να τα κάνουμε αρκετά πολύπλοκα. Να για παράδειγμα τον χωρισμό. Ή ποια φέτα να διαλέξουμε, με την προφανή απάντηση να είναι η Ήπειρος (τοποθέτηση προϊόντος).

Γενικά, δεν μου αρέσει να γράφω για χωρισμούς. Τους θεωρώ ως την χειρότερη σελίδα στην προσωπική ζωή ενός ανθρώπου, που έχει προεκτάσεις σε πολλούς τομείς της ζωής. Γιατί είναι πολύ επίπονο να αφήνεις έναν άνθρωπο που έχεις περάσει πολλά μαζί του. Ακόμα και αν δεν είσαι πλέον "γεμάτος" σε μια σχέση, είναι άσχημο.

Υπάρχει όμως χειρότερο από τον χωρισμό. Να θες να χωρίσεις και να μην το κάνεις. Να μένεις σε μια σχέση εκεί, βαλτωμένη όπως η ομάδα του Παναθηναϊκού, και να κάθεσαι. Να χάνεις χρόνο, υπομονή και ψυχικά να γίνεσαι σαν την ομάδα του Παναθηναϊκού  (κατάλαβες τι ήθελα να γράψω).

Θα σου πω πάλι μια ιστορία για έναν άλλον φίλο μου (θα μείνω χωρίς φίλους στο τέλος όπως πάμε), του Γιώργου (άλλος αυτός, συνωνυμία με τον χθεσινό).

Ο φίλος δεν πέρναγε καλά. Είχε φτάσει σε σημείο να αναπνέει η άλλη και να του κάνει τα νεύρα τσατάλια. Αλλά δεν την χώριζε κιόλας. Αλλά το βιολί συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό. Δεν έλεγε ψέματα.Καλά δεν πέρναγε. Αλλά πήγαινε μαζί της μέχρι και εκδρομές. Από ένα σημείο και μετά, ούτε η κοπέλα περνούσε καλά. Τους έβλεπες να μαραζώνουν. Εκεί ρε φίλε όμως. Δεν χώριζαν με τίποτα. 

Κάποια στιγμή ο ΘΕΟΣ τους έκανε να χωρίσουν. Πως; Αυτή βρήκε άλλον, ενώ αυτός ΗΔΗ είχε αρχίσει να την κερατώνει. 

Κάπως έτσι, αφού άρχισαν να βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα, κατάλαβα γιατί δεν χώριζαν με τίποτα οι βλαμμένοι.

Παρένθεση. Κάτι τέτοιο έκανε και η πρώην μου, ΜάνταΛΕΝΑ θα την πω τυχαία για να διατηρήσω την ταυτότητά της κρυφή. Απλά αυτή πήγε για τα πολλά (λεφτά) και έμεινε στα... μην πω γιατί θα μας μπανάρει η Google. Κακή της ώρα όπου και να είναι η ΜάνταΛΕΝΑ. Κλείνει η παρένθεση.

Γιατί όμως δεν χώριζαν πιο πριν; Γιατί δεν με χώριζε και εμένα η ΜάνταΛΕΝΑ; Γιατί τόσα ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν, ΔΕΝ χωρίζουν για να ησυχάσουν; Λοιπόν έχω ΞΑΝΑ την απάντηση!

The Ugly Truth: Είναι πάρα, πάρα, πάρα, πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ απλό. 

Για τους μεν άντρες είναι ξεκάθαρο πως θα χάσουν την βόλεψή τους. Όσο και αν μας κάνουν τα νεύρα κρόσια, δεν χωρίζουμε γιατί θα χάσουμε το σίγουρο σεξ, την καβάτζα βρε αδερφέ. Επίσης, εμείς τα αγοράκια, είμαστε και εγωιστές. Μπορεί να μην θέλουμε μια γκόμενα, αλλά δεν θέλουμε να την έχει και άλλος. Και αν υπάρχει άντρας που θα πει το αντίθετο, αυτόματα θα μετονομαστεί σε Πινόκιο.

Από την άλλη, οι γυναίκες, έχουν άλλη λογική. Προτιμούν να μείνουν σε μια άσχημη σχέση (εκτός ακραίων περιπτώσεων με χειροδικίες) μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο. Οι γυναίκες δεν το κάνουν για το σεξ και για άλλα. Το κάνουν για ασφάλεια. Δεν θέλουν να είναι μόνες τους. Προτιμούν κάποιον που τους εκνευρίζει παρά την μοναξιά.

Είναι προφανές πως καλύτερα να μιλήσεις, να πεις αυτά που σε απασχολούν. Την σχέση σου από την στιγμή που σκέφτηκες να χωρίσεις ΔΕΝ την σώζεις, που να κοπανιέσαι και εσύ και ο άλλος κάτω. Το σκέφτηκες, τέλος. Καλύτερα λοιπόν να βρεις το θάρρος να τα πεις (πιες και βότκα, βοηθάει) παρά να μαραζώνεις σε μια άσχημη σχέση. Ή να κερατώνεις. Ή να σε κερατώνει. 

Επικοινωνία παιδιά. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Σχόλια