Τελικά, τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;



Κοιτάς τις τσέπες σου και είναι άδειες. Κοιτάς τον ουρανό, καταγάλανο και λαμπερό και χαμογελάς. Και μετά ξύπνησες, γιατί λογικά φαντάζεσαι πως πρωταγωνιστείς σε ταινία της Disney και δυστυχώς όχι με καλό τέλος.

Λοιπόν, η φάση είναι πως είμαι άφραγκος. Και εγώ. Και εσύ. Και λογικά πολύς κόσμος από όσους γνωρίζουμε, τουλάχιστον το 85%. Είναι ευτυχισμένοι; Τους βλέπεις να χαμογελούν; Εσύ δηλαδή είσαι μέσα στην καλή χαρά και σε απασχολεί μόνο η παγκόσμια ειρήνη και η Ειρήνη η γειτόνισσά σου με την διαστημική κωλ@@ρα;

Σίγουρα την υγεία μας να έχουμε και όλα τα άλλα έρχονται δευτερεύοντα. Έτσι δεν λέμε; Αλλά αν πάθω κάτι εγώ (κούφια η ώρα που το ακούει) και κάποιος πλούσιος, νομίζω πως οι πιθανότητές επιβίωσής του, σε σχέση με τις δικές μου είναι τουλάχιστον 500% περισσότερες.

Γενικά, το χρήμα φτιάχτηκε για να διαχωρίζει τους ισχυρούς από τους ανίσχυρους. Δεν έχει σημασία αν έχεις δύναμη σαν τον Ηρακλή. Σημασία έχει αν η τσέπη σου φουσκώνει. Και όσο και αν θες να το παίξεις υπεράνω, ξέρεις την ugly truth μέσα σου.

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι δομημένα γύρω από τα λεφτά, αφήνοντας στην άκρη άλλα σημαντικότερα θέματα, θέλοντας και μη. Από το σχολείο μας λένε "να βρείτε μια δουλειά, με καλά λεφτά". Έφηβοι, ονειρευόμαστε την στιγμή που θα έχουμε τα δικά μας λεφτά. Μεγαλώνοντας, όταν αυτά έρθουν, σφιγγόμαστε γιατί δεν έχουμε περισσότερα. 

Και τελικά χάνουμε την ουσία της ζωής. Ακόμη και ανθρώπους που αγαπήσαμε, επειδή δεν είχαμε λεφτά. Ναι, αυτό που διαβάζεις. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ!

Και να σας πω και κάτι; Το χρήμα δεν κάνει ποτέ τον άνθρωπο. Ειδικά αν το έχει έτοιμο, χωρίς να το έχει δουλέψει, να έχει ιδρώσει, να έχει στερηθεί και να το βρίσκει. Και όμως το κακό είναι πως το χρήμα φέρνουν την ευτυχία.

Να σας προλάβω κιόλας, επειδή θα πείτε πως ζηλεύω τους πλούσιους. Προφανώς και θα ήθελα να είχα τα λεφτά τους. Μαγκιά τους που τα έχουν και μαγκιά τους που τα τρώνε. Αλλά εξετάζω το χρήμα. Όχι αυτούς. 

The Ugly Truth: Χωνέψτε το παιδιά. Δυστυχώς αν δεν έχεις λεφτά, δεν έχεις τίποτα πλέον στον κόσμο που ζούμε. Αν είσαι άσχημος με λεφτά, θα βρεις γυναίκα. Ξέρω τον Παναγιώτη που τα κατάφερε. Αν είσαι ωραίος και φτωχός, δεν θα βρεις. Με δυο λόγια σου λέω πως είσαι φτωχός, όχι άσχημος. Για αυτό είσαι και μόνος.

Λοιπόν, όσο και αν με πονάει, η αλήθεια είναι πως το χρήμα φέρνει την ευτυχία. Όχι απόλυτα. Κατά 90% όμως την φέρνει. Και πρέπει να μας πονάει σαν ανθρώπους όλο αυτό. Προφανώς και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που είναι δομημένη η κοινωνία μας και ξαφνικά να βλέπουμε όλοι τα χρήματα σαν χαρτάκια με νούμερα.

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας, έστω και για λίγο. Αλλά μην έχεις αυταπάτες και ρομαντισμούς πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Σίγουρα δεν φέρνει και την δυστυχία πάντως. 

Όσο κυνικό και αν σου φαίνεται, συνήθισέ το. Αλλά προσπάθησε να το αλλάξεις. Μπορείς.

ΥΓ: Ακόμη και λεφτά αν δεν έχεις, μην είσαι μίζερος. Άλλο ο μίζερος, άλλο ο δυστυχισμένος. Μίζερος μην είσαι ποτέ. 

ΥΓ 1: Και αν δεν έχει λεφτά, τιμή σου και καμάρι σου. Καταλαβαίνεις και τους γύρω σου και κρατάς όσους αξίζει.

YΓ 2: Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω. Αλλά από μια ηλικία και μετά, οι γυναίκες κοιτάζουν την ασφάλεια. Και αν δεν έχεις, θα πάει με αυτόν που θα έχει. Κατάλαβες;


Σχόλια