Για την Ηριάννα...



Σήμερα δεν έχει έρωτες και σεξ το blog. Σήμερα έχει μια ιστορία ενός νέου ανθρώπου, που κάθεται σε μια φυλακή χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Για την Ηριάννα...

Το στόρι θα στο πω στα γρήγορα, γιατί προφανώς και το ξέρεις.

Η Ηριάννα είναι 29 χρόνων. Η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής, με εξαιρετικές μέχρι σήμερα επιδόσεις, που ονειρεύεται μια ακαδημαϊκή καριέρα. Η Ηριάννα είναι καταδικασμένη για 13 χρόνια ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ως αποδεικτικό στοιχείο είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε το 2011 σε γεμιστήρα εκτός όπλου θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Εκτός από την Ηριάννα, κατηγορήθηκε και ο σύντροφός της Κωνσταντίνος, ο οποίος ωστόσο αθωώθηκε ομόφωνα και αμετάκλητα. Δύο χρόνια μετά, η Ηριάννα συλλαμβάνεται και κατηγορείται ως μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Στις έρευνες που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκε το παραμικρό και η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ δύο φορές της επιτράπηκε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της. Σήμερα, μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται, ελπίζει στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής της από το δικαστικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 17 Ιουλίου.

Το τεστ DNA που έγινε στον γεμιστήρα, δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ με εκείνο της Ηριάννας ολικώς αλλά μερικώς. Με την υπόθεση να έχει κενά, καθώς μέχρι και ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, παραδέχτηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αυγή", πως δεν υπάρχει πλήρη ταυτοποίηση του αποτυπώματος. Την ίδια ώρα η Αστυνομία απάντησε στον συνήγορο, πως δεν μπορεί να γίνει επανεξέταση DNA, καθώς πλέον έχει καταναλωθεί πλήρως το υλικό κατά την εργαστηριακή απομόνωση του DNA.

Αυτή είναι η ιστορία της Ηριάννας. Μου θυμίζει έναν στίχο από την Πολισμανία των Βαβυλώνα. Δεν υπάρχει ύποπτος, μόνο ένοχος. Μια πρακτική που ξεκίνησε στα χρόνια της Δικτακτορίας στην Ελλάδα και φαίνεται πως συνεχίζεται και σήμερα. Τραγική ειρωνεία; Η χώρα έχει για πρώτη φορά, αριστερή Κυβέρνηση (λέμε τώρα).

Τώρα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μια κοπέλα 29 χρονών είναι φυλακή. Δεν ξέρω αν όντως είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης η Ηριάννα. Ίσως να είναι. Ίσως και όχι. Αυτή την στιγμή όμως είναι στην φυλακή επειδή είχε ύποπτες παρέες. Πρόσεξε. Δεν κρίθηκε ένοχος κάποιος από την παρέα της. Ύποπτος. Το ίδιο και η Ηριάννα. Χωρίς "δεμένη" κατηγορία. Απλά ΙΣΩΣ στον γεμιστήρα να υπάρχει δαχτυλικό αποτύπωμά της. ΙΣΩΣ...

Τελευταία φορά που κοίταξα τα λίγα δικαστικά ρεπορτάζ, ο ύποπτος δεν είναι ένοχος. Στην περίπτωση της Ηριάννας, ο ύποπτος είναι ένοχος, καταδεικνύοντας πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο τυφλή. Είναι και άσχετη.

Μέχρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την έκπληξή του, για το γεγονός πως το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας.

The Ugly Truth: Είναι πολύ απλό. Για να δικαιολογήσει την αχρηστοσύνη της η ΕΛ.ΑΣ. (για ακόμη μια φορά. Για τρισχιλιοστή φορά), αποφάσισε να βάλει μέσα κάποιον. Ένδειξη ήθελε. Πρόσεξε. Ένδειξη. Όχι απόδειξη. Εγώ ας πούμε ξέρω παιδιά που είναι μπλεγμένα σε παρανομίες. Η λογική της ΕΛ.ΑΣ. είναι να με βάλουν και μένα μέσα γιατί ΞΕΡΩ πως κάποιοι άλλοι κάνουν κάτι.

Λοιπόν, το θέμα της Ηριάννας, δεν είναι προσωπικό της. Είναι ολόκληρης της κοινωνίας. Σήμερα είναι η Ηριάννα. Αύριο μπορεί εγώ. Μπορεί εσύ. Μπορεί το παιδί σου. Και όταν θα χάσει 3-4 χρόνια όπως ο Θεοφίλου στην φυλακή, θα έχει στιγματιστεί για πάντα από την κοινωνία. 

Κοιμήσου ήσυχος. Η Δικαιοσύνη έχει κρατήσει μέσα το επικίνδυνο κορίτσι. Σου έχει αφήσει έξω τους πραγματικούς κλέφτες, τους τύπους που σε χρέωσαν για 4 γενιές και έχουν άνεργο το 60% των ανθρώπων μέχρι 35 χρονών. 

Κοιμήσου ήσυχος. Σήμερα είναι η Ηριάννα. Αύριο παρακάλα μην βρεθείς με ύποπτες παρέες και εσύ. Οι αμφιβολίες δεν θα είναι ποτέ υπέρ στου στην Ελλάδα.

Καληνύχτα και καλή τύχη Ελλάδα...

ΥΓ: Η Ηριάννα δεν είναι μόνη και το ξέρει. Και κάποια στιγμή θα αθωωθεί.

ΥΓ 1: Έχεις δει το V for Vendetta; Ετοιμάσου να τα ζήσεις όλα αυτά σε live.

YΓ 2: Η τραγελαφική έδρα που δίκασε την Ηριάννα, την ρώτησε γιατί δεν χώρισε με τον Κωνσταντίνο το 2011, όταν έγινε η πρώτη προσαγωγή της. "Μα, αθωώθηκε" απάντησε η κοπέλα. Κατάλαβες τι σημαίνει αγάπη τώρα;

Σχόλια