Χριστιανέ, μήπως έχεις γίνει ταλιμπάν;




Παιδιά, έχουμε αρχίσει λίγο και χάνουμε τον έλεγχο. Και αυτό δεν είναι απλά κακό. Είναι πανκάκιστο...

Να πάρουμε το θέμα από την αρχή. Πριν από 4 μέρες, πριν ξεκινήσουν οι καύσωνες οι μεγάλοι, κάτι τέλοσπαντων που να δικαιολογεί την απόφαση για το μάθημα των θρησκευτικών να κόψει (!) μερικά τραγούδια, διάβασα την είδηση. Λέω από μέσα μου "τρολ θα είναι, φάση Κουλούρι". Δυο μέρες μετά, διάβασα ξανά πως ο Γιάννης Αγγελάκας (από τις Τρύπες ντε!), ζήτησε την αυτοεξαίρεση του τραγουδιού του, "Γιορτή", από το μάθημα.

Στο σημείο αυτό να σας πληροφορίσω πως τα θρησκευτικά έχουν γίνει λίιιιιγο διαφορετικά από όταν πηγαίναμε σχολείο. Θυμάμαι εγώ την κυρία Τριανταφυλλίδου, να ανοίγει το βιβλίο να με σηκώνει για να εξηγήσω τι σημαίνει ό,τι ο Θεός μας έπλασε κατ'εικόνα και ομοίωσή του, ενώ φορούσα μια μπλούζα που έγραφε "666 THE NUMBER OF THE BEAST". Τέτοιες γραφικότητες.

Αλλά στο σήμερα η γραφικότητα έσπασε κάθε όριο. Λογικά τώρα τα μαθήματα γίνονται σε φάση γκόσπελ. Ξέρετε, αυτό το είδος διδασκαλίας στις ΗΠΑ που μαζεύονται και χορεύουν και τα σπάνε και τραγουδάνε με τραγούδια διδασκαλίες. Εφετζίδικο και αστείο, αλλά αποτελεσματικότατο.

Τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ του μαθήματος είναι:

- Οι στίχοι από το "Ο Μπαγάσας" του Νικόλα Άσιμου (Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω…)

- Η "Συννεφούλα" του Σαββόπουλου

- Το τραγούδι "Umbrella" της Ριάνα


- Και μια γελοιογραφία του Economist που απεικόνιζε ένα πεδίο μάχης, ερείπια, νεκρούς και έναν επιζώντα που αναφέρει: "Όλα ξεκίνησαν με μια διαφωνία ποιανού ο Θεός ήταν πιο ειρηνικός, καλοσυνάτος και συγχωρητικός".

Σπείραμε Σαββόπουλους και θερίσαμε Ριάνες

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα θρήσκος. Τα βασικά για το τι είναι αμαρτία τα ήξερα. Ό,τι θα άκουγα όμως την "Συννεφούλα" και θα διέπραττα κάποιο αμάρτημα όμως δεν το περίμενα. 

Φαινομενικά, η σύνδεση των τριών τραγουδιών είναι ασύμβατη. Δεν πάει ο νους σου βρε αδερφέ. Έστω πες η Ριάνα γυρνάει το 90% των φορών έξω με το στρινγκ και το piercing στην ρώγα. Αλλά δεν αφορίστηκε για αυτό η RiRi.

Κοινός παρανομαστής είναι η λέξη "ουρανός". Καλό; Φοβερό; Σε έστειλα τώρα;

Στην "Συννεφούλα" ο Σαββόπουλος στο τέλος, "σπάει" και λέει στην δικιά του να γυρίσει και ας τριγυρνάει κάθε βράδυ με άλλον. Δηλαδή προμοτάρει τον ελεύθερο έρωτα. 

Η Ριάνα με το Umbrella λέει για βροχές (σαν την Συννεφούλα) ενώ ο στίχος του "Μπαγάσα" είναι ξεκάθαρο τι πειράζει τον Κλήρο.

Το χειρότερο της φάσης

Κουτσά-στραβά ο κόσμος εξελίχθηκε. Στα δικά μας χρόνια, των 90's και 00's, ήταν λίγο πιο σφιχτά τα πράγματα. Εμείς είχαμε και το κλασικό "νήστευε να κοινωνήσεις Μεγάλη Εβδομάδα". Είχαμε λίγο και το "που πας ντυμένη έτσι, ντροπή". Αλλά ρε παίδες, ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ο κόσμος.

Τα παιδιά απέκτησαν πρόσβαση στην πληροφορία μέσω ίντερνετ. Άρχισαν να φιλτράρουν μερικά πράγματα στο μυαλό τους, νωρίτερα από όσο εμείς. Η παγκοσμιοποίηση καλώς ή κακώς απενοχοποίησε μερικές καταστάσεις, όπως ο φανατισμός του χριστιανισμού.

Και τώρα, 2017, γίνεται ΑΥΤΟ.

Να λογοκρίνονται τραγούδια επειδή δεν συνάδουν με το πνεύμα του δόγματος που ακολουθούμε. Προσέξτε. Δεν αφορίστηκαν ας πούμε ο Μαργαρίτης που τραγουδάει "Άντε στου παράδεισου την πόρτα, κάποιος φύτεξε δυο χόρτα", ή η Πάολα που τραγουδάει "Αυτά μου είπε ο Θεός, αυτά και εγώ σου λέω", που κάνουν άμεση αναφορά σε θεϊκά πράγματα.

Αυτά τα υποχθόνια είναι που φοβάσαι. Αυτά κάνουν την ζημιά. Και η επιτροπή που το αποφάσισε έκανε ένα βήμα αποφασιστικό για να πατάξει την ανηθικότητα, να διαφυλάξει τα χρηστά ήθη και έθιμα και να βγάλει χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία. 

Κομπλέ όλα.

The Ugly Truth: Λοιπόν το κακό είναι τεράστιο. Οι Χριστιανοί κοροϊδεύουν τους Μουσουλμάνους ό,τι σαν αντίληψη θρησκείας είναι πολύ πίσω από εκείνους. Και ξαφνικά κάνουμε και εμείς σαν ορθόδοξοι καμιά δεκαριά βήματα πίσω για να είμαστε στα ίσα. Μην έχει κανείς παράπονο. Αν θυμάμαι καλά, ο στόχος της εκκλησίας ήταν να ενώνει με αγάπη. Να συγχωρεί. Τέτοιες κινήσεις κάνει μόνο ο Αχμαντινετζάν. Αλλά όχι. Στο 2017 κρίθηκαν τραγούδια ανάξια διδασκαλίας γιατί προσβάλλουν την εικόνα για το Θείο. 

Το ωραίο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν επί της πιο αριστερής (γελάνε οι φωνές στο κεφάλι μου) Κυβέρνησης, που αρνήθηκε να ορκιστεί θρησκευτικά αλλά πολιτικά.

Επόμενο βήμα; Λογικά, να απαγορευτεί από τα κορίτσια να φοράνε παντελόνια σχολείο, όποιος έχει λογαριασμό Instagram να τον κλείσει γιατί θα αποβληθεί και γιατί όχι, η υποχρεωτική παρουσία όλων στο κατηχητικό το Σάββατο.

Αν λοιπόν εσείς βλέπετε τον εξτρεμισμό πρόοδο, εγώ διαφωνώ. Όπως διαφωνώ και με τους προκλητικά άθεους. Όπως διαφωνώ σε κάθε είδους εξτρεμισμό.

Εγώ πάντως είχα μια αγάπη, που'μοιαζε συννεφάκι, συννεφούλα. Και ας αφοριστώ...

ΥΓ: Ο Θεός δεν βρίσκεται στα τραγούδια, στους στίχους. Δεν κρίνει τι τραγουδάς και τι φοράς. Ο Θεός είναι μέσα στον καθένα μας και είναι δικός του. Όπως θέλει να το εκλαμβάνει.

ΥΓ 1: Η επιτροπή συμπεριέλαβε μια φωτογραφία του Τζιοβάνι να πανηγυρίζει δείχνοντας τον Θεό. Προφανώς και δεν ξέρει ό,τι ο θρήσκος "Ζιο" έστελνε αντιπάλους στο νοσοκομείο για την πλάκα του σε κάθε ματς ή ό,τι ήταν λίγο μπερμπάντης. Πανηγύριζε όμως προς τον Θεό.

ΥΓ 2: Το Ugly Truth Project θα γράφει πικρές αλήθειες ΣΕ ΟΛΑ τα θέματα.

Σχόλια